
كارشناس تغذیه گفت :در صورتی كه باقلا با پوست مصرف شود مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می كند كه می تواند در كاهش چربی های خون و درمان یبوست موثر باشد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ،هر 100 گرم باقلا حاوی 110 كیلوكالری است كه محتوی 5/7 گرم مواد پروتئینی است بنابراین در تامین پروتئین مورد نیاز برای رشد كودكان نقش بسزایی دارد.
یوسف نقیایی افزود: باقلا در دسته سبزی های نشاسته ای قرار می گیرد و همچنین می توان آن را جزو گروه نان و غلات نیز قرار داد.
وی ادامه داد: باقلا حاوی فسفر قابل توجهی است كه برای گروه سنی كودكان، تقویت كننده مناسبی از لحاظ بهره هوشی است.
وی تصریح كرد: علاوه بر پروتئین و فسفر، باقلا حاوی مقدار متوسطی آهن و روی است و در طب سنتی از آن به منظور درمان سرفه های خشك، تمیز كردن دستگاه گوارشی، روماتیسم و حتی میگرن استفاده می شود.
كارشناس تغذیه همچنین گفت: در صورتی كه باقلا با پوست مصرف شود مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می كند كه می تواند در كاهش چربی های خون و درمان یبوست موثر باشد.
وی اضافه كرد: مصرف زیاد باقلا می تواند موجب نفخ یا سنگینی معده شود و همچنین مصرف آن توسط برخی افراد به علت نقص وراثتی كمبود آنزیمی، می تواند به تشدید كم خونی در آنان منجر شود.
منبع : ایرنا

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو درآمد حاصل از فروش محصولات نانویی شركت های دانش بنیان در داخل و خارج از كشور را در سال گذشته حدود 24 میلیارد تومان اعلام كرد.
دكتر 'سعید سركار' روز چهارشنبه در مراسم افتتاح مركز تحقیقات نانو دانشگاه علم و صنعت ایران به پیشرفت های شگرف كشور در زمینه فناوری نانو اشاره كرد و گفت: زمانی كه بحث فناوری نانو را در سال 2000 در كشور آغاز كردیم، ایران با هشت مقاله در سال رتبه پنجاه و نهم را در دنیا داشت اما كشورمان در سال 2011 با دو هزار و 875 مقاله، از نظر تولید كمی مقاله به رتبه 12 دنیا و از نظر كیفی به رتبه 17 دست یافت .
وی افزود: 6/14 درصد از تولید مقالات كشور در زمینه نانو فناوری است و 45 درصد تولید علم جهان اسلام در اختیار جامعه علمی ایران است.
به گفته وی، این در حالی است كه تركیه به عنوان رقیب اصلی ایران در منطقه از نظر تولید كمی مقالات در حوزه نانوفناوری رتبه 23 را دارد و در جهان اسلام نیز رتبه سیزدهم تولید علم را دارد.همچنین تركیه از نظر مقالات كیفی نیز در رتبه ای پایین تر از ایران اسلامی جای گرفته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در بخش دیگری از سخنانش گفت: بودجه ستاد توسعه نانو از زمان آغاز فعالیت تاكنون 65 میلیارد تومان بوده است.
وی به مذاكرات ستاد توسعه فناوری نانو با 'روس نانو' متولی فناوری نانو در كشور روسیه اشاره كرد گفت: ایران آمادگی همكاری پایاپای با كشورهای صاحب قدرت در فناوری نانو را دارد.
به گفته سركار روسیه 12 میلیارد یورو در زمینه فناوری نانو سرمایه گذاری كرده و توانسته است 30 میلیون دلار حجم بازار را در زمینه این فناوری در اختیار بگیرد.
وی با اشاره به توان كشورهای آسیایی در زمینه فناوری نانو اظهار داشت شش كشور نخست جهان در فناوری نانو، آسیایی هستند.
وی از تمایل كره جنوبی برای همكاری با نانوفناوران ایران خبر داد و گفت: دو دانشگاه علم و صنعت ایران و صنعتی شریف برای این همكاری معرفی خواهند شد.
منبع : ایرنا
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: داروی ضد سرطان 'دوكسوروبیسین' كه با استفاده از فناوری نانو در كشور تولید شده است 20 روز دیگر در دسترس بیماران كشور قرار می گیرد.
دكتر سعید سركار روز چهارشنبه در حاشیه مراسم افتتاح مركز تحقیقات نانو دانشگاه علم وصنعت ایران به خبرنگار علمی ایرنا گفت: دوكسوروبیسین (Doxorubicin HCl) یك تركیب ضد سرطان است كه طیف فعالیت ضد توموری وسیعی دارد و برای درمان بسیاری از انواع سرطانها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: با این حال این ماده دارویی در فرم غیرنانویی خود دارای عوارض جانبی شدیدی است كه از آن جمله می توان به ایجاد سمیت قلبی اشاره كرد. از این رو استفاده از دوكسوروبیسین برای درمان بیماران سرطانی با محدودیت مواجه است.
سركار ادامه داد: برای رفع این معضل و كاهش عوارض جانبی داروی مذكور اقدامات زیادی انجام گرفته كه از آن جمله می توان به محصور نمودن آن در داخل سامانه های نانو ذره ای مانند لیپوزوم ها اشاره كرد.
به گفته وی فناوری تولید فرم نانولیپوزومی دوكسوروبیسین تاكنون در انحصار چند شركت خارجی بوده است.
از این نانو دارو برای درمان سرطان تخمدان، سرطان سینه، سرطان مولتیپل میلوما و سرطان كاپوسی ساركومای همراه در بیماران مبتلا به ایدز استفاده می شود و در درمان بسیاری از سرطانهای دیگر در فاز مطالعات بالینی است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، در حال حاضر این محصول با نام تجاری 'سینا دوكسوزوم' (SinaDoxosome ) در ایران تولید شده و از نظر فرمولاسیون و خصوصیات فیزیكی و شیمیایی دقیقاً مشابه نوع خارجی آن است.
این فرآورده به دلیل دارا بودن اندازه ذره ای 100 نانومتر قادر است بافت تومور را مورد هدف قرار دهد. افزایش تاثیر، كاهش عوارض جانبی و به ویژه كاهش سمیت قلبی از جمله مزایای آن در مقایسه با 'دوكسوروبیسین' آزاد است و به همین دلیل كفایت درمان افزایش می یابد.
وی به قیمت بسیار بالای فرآورده نانویی وارداتی در مقایسه با قیمت داروی غیر نانویی، اشاره كرد و گفت: غیرنانویی این دارو 40 دلار قیمت دارد اما نوع نانویی این دارو با قیمت 850 دلار عرضه می شود كه هزینه گزافی را به بیماران و جامعه درمان كشور تحمیل می كند.
به گفته سركار در حال حاضر این فرآورده در شركت دانش بنیان اكسیر نانو سینا با حمایت ستاد ویژه توسعه فن آوری نانو در یكی از كارخانه های گروه دارویی سبحان تولید شده و پروانه تولید را از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی دریافت كرده است.
سركار افزود: اكنون این دارو به همت دانشمندان كشور تولید شده است و 20 روز دیگر با قیمت 260 هزار تومان در داروخانه های كشور عرضه می شود.
به گفته وی بازار این دارو در داخل كشور 30 میلیارد تومان است .
منبع : ایرنا

رنگ قرمز زیبای بال کفشدوزکها نوعی هشدار طبیعی است و هر چقدر کفشدوزک سمیتر باشد، شدت این هشدار بیشتر خواهد بود. کفشدوزکهای سمیتر نسبت به همنوعان دیگر خودشان در دوران شفیرگی رژیم غذایی بهتری دارند.
به گزارش نیوساینتیست، این قرمز پررنگ نشان میدهد کفشدوزک هنگامی که شفیره بوده از رژیم غذایی بهتری استفاده کرده است. جان بلونت و همکارانش در دانشگاه اکستر در انگلستان با انجام تحقیقی به این نتیجه رسیدند که کفشدوزکهایی که در شفیرگی بهتر تغذیه شدهاند، در طبیعت سادهتر دیده میشوند و سمیترند. آنها موفق شدند برای اولینبار اثبات کنند که میان تفاوتهای فردی اعضای یک گونه در نشانههای هشدار و میزان سمی بودن هر کدام - مانند شدت رنگ قرمز در گونهای از کفشدوزکها و سمی بودن آن - ارتباط معنیداری وجود دارد.
این محققان کفشدوزکها را با رژیمهای غذایی متفاوت پرورش دادند تا ببینند غذای آنها چگونه میتواند روی ظاهر و سپر دفاعیشان تأثیر داشته باشد.
بد نیست بدانید این تنها شکارچیان کفشدوزکها نیستند که باید نگران اثرات مرگبار نزدیک شدن به این حشره به ظاهر بیآزار باشند. تحقیق دیگری که همین هفته منتشر شده نشان میدهد گونه مهاجمی از کفشدوزکها که همنوعخوار است و از قاره آمریکا وارد اروپا شده، کفشدوزکهای بومی این منطقه را قلعوقمع میکند. این حشره با گزیدن انسان ها هم حساسیت پوستی و خارش ایجاد خواهد کرد.
منبع : خبرآنلاین