
به گزارش ComputerWorld این اولین بار است که دانشمندان توانستند یک قطعه الکترونیکی را مستقیماً با فیبر نوری تلفیق کنند. به گفته دانشمندان تبدیل نور به سیگنالهای الکترونیکی و برعکس برای انتقال و پردازش دادهها در آینده نزدیک بسیار حیاتی است. هم اکنون میتوان اطلاعات را از طریق کابلهای فیبر نوری در سطح جهان منتقل کرد. با این همه برای دریافت و پردازش دادهها از طریق یک رایانه باید آنها را به سیگنالهای الکترونیکی تبدیل کرد.
برای تبدیل نور به سیگنالهای الکترونیکی باید از قطعات اختصاصی مثل تراشههای سیلکونی استفاده کرد و آنها را به منبع نوری وصل کرد. چنین قطعاتی هم فضای زیادی اشغال میکند و هم بر پیچیدگی معماری سیستم الکترونیکی نوری میافزاید. از طرف دیگر از آنجا که فیبرهای نوری گرد و مدور و تراشهها مسطح است، ترکیب این به یکدیگر بسیار مشکل ساز است. اما در روش جدید تراشههای حاوی فیبر نوری صدبرابر کوچکتر از تراشههای الکترونیکی هستند که با فیبر نوری ترکیب میشوند.
دانشمندان به کمک روشهای شیمیایی موفق شدند مواد نیمه هادی موجود بر روی تراشههای الکترونیکی را به صورت لایه لایه با فیبرهای نوری ترکیب کنند. تراشه جدید ساخته شده از فیبرنوری که به عرض ۱۰ میکرون و طول چند سانتیمتر است ظرفیت دریافت حدود ۳ گیکاهرتز اطلاعات از کابلهای فیبر نوری را دارا است.
دانشمندان معتقدند ساخت تراشههای الکترو نوری خواهد توانست دنیای فناوری را متحول کند و علاوه بر آن باعث ظهور فناوریهای جدیدی شود که هنوز برای انسان غیرقابل پیش بینی است.
دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا قرار است نتایج پژوهشهای خود در این زمینه را در شماره آینده نشریه علمی Nature Photonics منتشر کنند.
منبع : همکاران سیستم
نظرات شما عزیزان:
آخرین مطالب